Friday, September 7, 2012

Hjemmelavet Yndlings Burger med Hjemmerørt Chili/Hvidløgs Mayo

Den her burger er bedre end dem man finder de fleste steder i byen. Jeg er ked af at billedet ikke lever op til smagen. Næste gang jeg laver den smider jeg lækre billeder op. Menuen bestod af hjemmelavet burger med ovnstegte kartofler og hjemmerørt chilli/hvidløgs mayo. 


Hjemmelavede burgerboller (4 store boller):

  • 300g hvedemel
  • 150g hvedeklid eller grahamsmel
  • 25g gær
  • 3dl lunkent vand
  • 2tsk salt
  • 2spsk olie

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt derefter salt og olie. Melet tilsættes lidt efter lidt, og æltes til en ikke klæg masse. Derefter hæver dejen (hvis der ikke er knurrende maver) i ½-1 time. Bollerne formes, og smøres med vand. Drys groft salt og evt cayennepeber på toppen. Lad bollerne stå i ca 15 min, og sæt dem i ovnen på 200C. Hvis ovnen er varm skal bollerne have 15-20 min (alt efter størrelse og ovn). Lav tricket med at banke under en bolle for at se om de er færdige. Det kan være lækkert at putte lidt olie i dejen når man har æltet dem færdig, så bliver de lettere at arbejde med, men det er ikke nødvendigt (jeg glemte det f.eks. idag)

Ovnstegte kartofler:

  • 350g små kartofler
  • 2-3spsk olivenolie
  • groft salt, peber, timian


Vask kartoflerne, og put dem i et ildfastfad. Tilsæt olie og krydderier, og bland godt. Vupti, så skal de bare i ovnen i 30-40 min på 200C.

Færdig ret (2 per):

  • 2stk hjemmebagte boller
  • 2stk hjemmelavede bøffer
  • ovnstegte kartofler
  • blandet salat
  • tomat i skiver
  • agurk i skiver
  • hjemmelavet guacamole (opskrift kommer senere)
  • hjemmerørt mayo (opskrift kommer senere)
Min kæreste er lidt af en mayo-mester, så hans opskrift kommer senere. Velbekommen.


No comments:

Post a Comment