Hjemmelavede burgerboller (4 store boller):
- 300g hvedemel
- 150g hvedeklid eller grahamsmel
- 25g gær
- 3dl lunkent vand
- 2tsk salt
- 2spsk olie
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt derefter salt og olie. Melet tilsættes lidt efter lidt, og æltes til en ikke klæg masse. Derefter hæver dejen (hvis der ikke er knurrende maver) i ½-1 time. Bollerne formes, og smøres med vand. Drys groft salt og evt cayennepeber på toppen. Lad bollerne stå i ca 15 min, og sæt dem i ovnen på 200C. Hvis ovnen er varm skal bollerne have 15-20 min (alt efter størrelse og ovn). Lav tricket med at banke under en bolle for at se om de er færdige. Det kan være lækkert at putte lidt olie i dejen når man har æltet dem færdig, så bliver de lettere at arbejde med, men det er ikke nødvendigt (jeg glemte det f.eks. idag)
Ovnstegte kartofler:
- 350g små kartofler
- 2-3spsk olivenolie
- groft salt, peber, timian
Færdig ret (2 per):
- 2stk hjemmebagte boller
- 2stk hjemmelavede bøffer
- ovnstegte kartofler
- blandet salat
- tomat i skiver
- agurk i skiver
- hjemmelavet guacamole (opskrift kommer senere)
- hjemmerørt mayo (opskrift kommer senere)
Min kæreste er lidt af en mayo-mester, så hans opskrift kommer senere. Velbekommen.
No comments:
Post a Comment