Sunday, September 9, 2012

Sprød Italiensk Pizza






I weekenden skulle vi sgu prøve at lave rigtig italiensk pizza. Normalt bliver vores pizzaer nemlig mere brød med fyld, fordi der er så meget gods i brødet. Men nu skulle det være. 
For at få den sprøde bund skulle vi bruge en pizzasten. Da SU'en ikke er pjattet med at købe en til flere hundrede kroner købte vi 6 granit sten i Silvan, og det virkede perfekt. Så er der også lige et par til overs til gave. Smart.

Traditionel pizzadej (4 mindre pizzaer):

  • 6dl italiensk mel fx. tipo 00 (almindelig mel er sikkert også fint)
  • 2,5dl lunkent vand
  • 25g gær
  • 1tsk salt
  • 1spsk olivenolie
Fyld:
  • Hjemmelavet pizzasovs (opskrift kommer)
  • Hjemmelavet pesto (opskrift kommer)
  • Seranoskinke
  • ½ bakke rucola
  • ½ glas soltørrede tomater i olie
  • 2 bøfmozzarellaer
  • frisk basilikum
  • oregano 

Gæren opløses i vandet. Resten af ingredienserne tilsættes, og dejen æltes grundigt (5-10 min) til den bliver helt lind. Dejen hæves til dobbelt størrelse 1-2 timer. Ovnen tændes på max varme (helst 250-300C - ikke varmeluft), og pizza stenene sættes ind i den kolde ovn. Derefter deles dejen i 4 og den efterhæver i 15 min. Dejen rulles med meget mel, så den let kan overføres til stenen.  
Pesto og pizzasovs fordeles på pizzaen. Fordel derefter mozzarella i skiver, seranoskinke og soltørrede tomater på pizzaen. Drys med oregano.
Pizzaerne skal have ca 5 min, så hold øje. Før servering fordeles rucola og frisk basilikum på pizzaen.

English - Crispy Italian Pizza:
For the first time I tried to make real italian pizza this weekend. I normally make a "danish" version with a lot of bread, and it is really nice, but now I wanted to try the other type. I needed a pizza stone, and since I'm a student I could not afford a fancy pancy stone. The solution was a granit stone (brought 6 for around 10$), and they worked perfectly. 

Dough (4 pizzas)

  • 6dl italian flour fx. tipo 00 (normal flour is probably fine as well)
  • 2,5dl lukewarm water
  • 25g yeast
  • 1tsk salt
  • 1spsk olive olie
Filling:
  • Homemade pizza sauce (recipe comes later)
  • Homemade pesto (recipe comes later)
  • Serano ham
  • ½ tray rucola
  • ½ glas of sundried tomatoes in oil
  • 2 fresh mozarella
  • fresh basil
  • oregano 
The yeast is disolved in the water. The rest of the ingredieses is added, and the dough is mixed for 5-10 min. The dough rises to twice the size for 1-2 hours. The oven is set at max (250-300C - not hot air), and the stones is put into the cold oven. The dough is divided into 4 and it rises again for 15 min.
The dough is rolled with a lot of flour. 
Pesto and sauce is spread onto the pizza. Spread mozzarella, serano and tomatoes on teh pizza. Dust with oregano.  
The pizzas should only bake for around 5 min, so keep an eye on them. Spread rucola and frash basil. Ready to serve. 

No comments:

Post a Comment