Thursday, September 13, 2012

Tapas: 3 X Knækbrød + Pesto





På fredag skal jeg til tapas aften med tøserne fra min afdeling. Mmm, elsker tapas aftener. Det er så hyggeligt at spise på den uforpligtigende måde, og så er det jo smart at alle tager noget med. Jeg tager hjemmelavet knækbrød, pesto og frugt med. Både knækbrødet og pestoen kan laves flere dage i forvejen, så det udnyttede jeg igår.Her er opskriften på knækbrød:

Basic opskrift (2 bageplader): 


  • 1dl havregryn
  • 4dl kerner og frø (Jeg brugte solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø)
  • 3,5dl mel 
  • 2dl vand
  • 1,25dl olie
  • 2,5tsk salt
  • 1tsk bagepulver
De tørre ingredienser blandes. Derefter røres vand og olie i. Dejen er meget klistret, og det skal den være. Denne mængde er til to bageplader. Hæld dejen på bagepapir på pladen, og rul ud med et stykke bagepapir ovenpå dejen. Skær i ønskede størrelse med fx. en pizzaskærer, men en kniv kan nu også fint gå. Bag i forvarmet ovn på 200C med varmeluft i ca 15 min, eller indtil overfladen er gylden.
Tag pladen ud af ovnen og put knækbrødet på en rist til afkøling.

Anden omgang delte jeg dejen i to inden udrulningen, og tilføjede:

Knækbrød med pesto og soltørrede tomater:

  • 4 soltørrede tomater (finthakket)
  • 3tsk pesto (Jeg brugte en hjemmelavet, men en købe pesto er også meget fin)
  • evt ½dl ekstra havregryn, hvis dejen bliver for fedtet af pestoen

Knækbrød med rosmarin og hvidløg:

  • 2spsk tørret rosmarin
  • 1spsk hvidløgspulver
Man kan selvfølgelig også bruge friske varer, emn det er lettere at fordele i dejen med tørret. 


Vupti, lækre rustikke knækbrød.Jeg synes det er lidt fint at de er i forskellige størrelser, men det er jo op til en selv.  


English:

I love love love tapas nights. Everyone bring some delicious stuff and then you just eat, talk and drink some red wine. This Friday I'm, going with my colleges, and I'm bringing 3 kinds of crispbread, pesto and fruit. Yummi.   

No comments:

Post a Comment