Monday, October 29, 2012

Pistacieis


Jeg har længe gået og luret på at lave en pistacieis, fordi min kæreste er helt pjattet med det. 

~1,5L is

50g pistacienødder
50g sukker
1/2dl vand
2,5dl fløde
2,5dl mælk
75g sukker
4æg

Først laves pistaciemassen;
Pistacienødderne hakkes så fint som man ønsker det. Vand og 50g sukker bringes i kog. Det hakkede nødder tilsættes og der småkoges i ca 10 min. Massen må ikke blive for tyk, da den så vil køle og blive en fast klump. Pistaciepastaen køles med i køleskabet, mens isen laves. 

Isbase:
Æggene piskes lette i ca 2-3 min. Derefter tilsættes sukker lidt efter lidt, og der piskes. Til sidst tilsættes fløde og mælk, og det hele piskes sammen. Basen hældes i ismaskinen, og 5 min før den er færdig (eller når isen er som fast softice) tilsættes pistaciepastaen. Denne køres rundt indtil massen er fordelt. Isen fordeles i beholdere og fryses et par timer til den er helt fast.

Når isen serveres strøs med groft hakket mørk chokolade. Det ville også passe godt til med noget chokoladesovs. Mmmmm... 

No comments:

Post a Comment